WordPress

Det er to varianter av WordPress: WordPress.org og WordPress.com.

Disse plattformene er helt forskjellige og tilbyr ulike muligheter. Det er vanlig å forveksle de to siden de har lignende navn, men det er viktig å velge riktig plattform når du starter en ny nettside, blogg eller nettbutikk.

Valget av plattform legger grunnlaget for tilgjengelige verktøy, muligheter og funksjonalitet.

Den viktigste forskjellen mellom WordPress.com og WordPress.org er pris, hvor nettstedet ditt er vert, hvem som tar ansvar for det, og hvilke muligheter du har tilgjengelig.

WordPress.com versjonen er gratis, og du ikke trenger å bekymre deg for å finne en webhotell-leverandør eller installere WordPress på din server. Alt dette håndteres av WordPress.com. Men den har veldig begrensede muligheter, er treg å jobbe med og har lite lagringsplass. Du får heller ikke eget domene og du vil få annonser på nettsiden du ikke har kontroll over.

WordPress.org versjonen er en selvhostet plattform. Dette betyr at du må skaffe deg eget webhotell, domene og installere WordPress på din server. Du kan velge en webhotell leverandør som tilbyr 1-klikks WordPress installasjon – da du slipper å installere WordPress manuelt. WordPress.org versjonen gir deg full kontroll over nettstedet ditt, og gir deg friheten til å tilpasse nettstedet ditt som du ønsker. Programvaren er gratis, men du må betale for domene og webhotell.

Når du oppretter domene og webhotell fra leverandør som tilbyr 1-klikks WordPress installasjon, er det .org versjonen du får.

Sveberg Media anbefaler One.com hvor du kan kjøpe både domene og webhotell, og med en integrert 1-klikks WordPress-installasjon.

Dersom det er ønskelig at Sveberg Media skal opprette og stå som eier av ditt domene og webhotell, vil det medføre en fast kostnad per måned. Kontakt oss gjerne for tilbud.